הקפאת ביציות לפני הליך כירורגי אשמח לתשובה מהירה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

29/08/2013 | 21:00 | מאת: רבקה

דר' כהנא שלום אני בת 40.8 ובזמן תחילתו של תהליך הפרייה חוץ גופית נצפה באולטרסאונד חשד להידרוספיקס (כנראה בשתי החצוצרות). המלצת הרופאים הינה לעבור לפרוסקופיה אבחנתית/ניתוחית. דאגתי העיקרית היא שלמיטב הבנתי אחד מהסיכונים בניתוח כזה, גם אם זהו הרופא המיומן ביותר, הוא פגיעה בשחלות ומכאן פגיעה בפוריות שממילא בעייתית. נטייתי היא לעבור קודם לניתוח הקפאת ביציות למקרה שחלילה השחלות יינזקו (ואי לוקחת בחשבון את כל הסיכונים והשלכות של תהליך ההקפאה) . שאלותיי: 1. מהי דעתך בנושא? 2. מה המשמעות שהקפאת ביציות מותרת עד גיל 41, האם מגיל זה ומעלה חל איסור חוקי על כך? 3. הבנתי שהמדינה מממנת במקרים מסוימים הקפאת ביציות האם בעייתי הרפואית היא חלק ממקרים אלו?

רבקה שלום במידה ואכן יש 2 חצוצרות עם נוזל ועברת 2-3 החזרות ללא הריון, כדאי לשקול כריתה או חסימה של החצוצרות באזור הקרוב לרחם על מנת למנוע חדירת נוזל מהחצוצרה לתוך הרחם. כנראה של נוזל זה יש השפעה שלילית על קליטת ההריון. לפי החוק ניתן לבצע הקפאת ביציות לאישה שעדיין לא מלאו לה 41, לא ניתן לבצע פעולה בניגוד לחוק. למיטב ידיעתי לא יהיה לך החזר כספי מהקופה וכל הפעולה תהיה באופן פרטי לחלוטין. הקופה מממנת בדרך כלל במקרים של בעיית אונקולוגית. אצלך קיימת אופציה אחרת שלא תעכב את הטיפול הסיכוי של פגיעה בשחלות מאד מאד נדיר, בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות