amh

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

31/07/2013 | 19:16 | מאת: גלית

אני בת 38 וחצי ואני מעונינת לבדוק את הפוריות שלי וכן לעשות הקפאת ביציות. אני רוצה לעשות את הבדיקה שנקראת amh. אודה לך אם תשיב לי על השאלות הבאות: 1) האם יש לעשות את הבדיקה של ה- amh ביום ה- 3 למחזור או שאפשר לעשות את הבדיקה מתי שרוצים? אני יכולה לעשות את הבדיקה גם לא בתקופה של הוסת? 2) האם צריך צום לפני הבדיקה של amh או שאפשר לאכול ולשתות כרגיל לפני הבדיקה ? 3) אם אני מעדיפה לא לאכול ולא לשתות בכלל ביום ביצוע הבדיקה עד לביצוע הבדיקה האם עצם זה שאני לא אוכלת ושותה יכול להפריע לתוצאות הבדיקה ולשבש אותן? 4) האם חוסר משמעותי ב- b12 ברזל וויטמין d יכולים להשפיע על תוצאות הבדיקה של ה-amh? 5) עליי להתחיל טיפול בויטימין b12 ברזל וויטמין d אם אקח את הוhטמינים הנ"ל זה יכול לשבש את תוצאות הבדיקה של ה- amh? כלומר האם כדאי להתחיל את הטיפול בויטמינים הנ"ל רק לאחר שאעשה את הבדיקה של ה- amh? 6) האם אכן בדיקת ה- amh היא מדד להערכת הפוריות? ועד כמה היא מדוייקת בניבוי הפוריות? ובמה היא תורמת מעבר לבדיקה שנקראת fsh?

את הבדיקה ניתן לבצע בכל יום במהלך החודש בלי קשר לוסת לא צריך צום רמות הוויטמינים ולקיחתו לא משפיעה על התוצאות הערכת מצב השחלה לא נעשית על ידי בדיקה בודדת ולא חד פעמית. יש שילוב של פרופיל הורמונלי אולטרהסאונד וכו, בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות