תרומת ביציות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

22/06/2013 | 17:18 | מאת: קרן

שלום, אני רווקה בת 33, ואני מעוניינת לתרום ביציות בהתאם לחוק החדש. ממשרד הבריאות הבנתי שאחוז מסויים מהביציות הנשאבות יכול להישמר לשימוש עתידי לשימור פוריות עצמי. היות ומרכזי IVF בביה"ח רבים החזירו לי תשובה שהם לא מבצעים את התרומה אצלם, ואלו שכן מוכנים לבצע - לא מבצעים את תהליך הויטריפיקציה, רציתי לשאול / לקבל הדרכה אילו מרכזים מבצעים את שני הפעולות יחדיו? חשבתי על כך רבות ואני מאוד מעוניינת לתרום לעזרת נשים חסוכות, אך אשמח אם בנוסף זה יעזור גם לי לעתיד. בתודה מראש, קרן

קרן שלום החוק כיום מאפשר לתורמת לתרום ביציות לצורך הולדת ילד בלבד !! עדיין אין אפשרות לשילוב בין שני החוקים של תרמות ביציות והקפאת ביציות לצורך שימור פוריות בשל מורכבות חוק תרומת הביציות יש כיום חשיבה נוספת במשרד הבריאות לגבי מספר שינוים בחוק,כולל האפשרות שציינת וכולל הגדלת התשלום לתורמת לצורך אפשרות גיוס של יותר תורמות

22/06/2013 | 19:41 | מאת: קרן

ראשית, תודה על התשובה המהירה. כמובן שהתרומה הינה לצורך הולדת ילד לנשים הזקוקות לתרומה זו... היכן בשאלתי השתמע אחרת? על פי משרג בתריאות החוק בהחלט משלב את שתי האפשרויות, כפי שברור אף באתר הרשמי: http://www.health.gov.il/Subjects/fertility/ovum_donation/Pages/default.aspx "8. תורמת רשאית לבקש כי חלק מהביציות שנשאבו מגופה יוקפאו לשימוש עתידי על ידה או יימסרו למחקר. מספר הביציות לפי סעיף זה יהיה 20% ממספר הביציות שנשאבו מגופה או שתי ביציות, לפי הנמוך." אשמח לתשובה לשאלתי בנוגע לאילו מרכזים מוכנים לבצע את הליך התרומה. כמו שציינתי, כמה בתי חולים אמרו לי שאינם עושים זאת...

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות