התייעצות בנוגע לטיפול ב ivf

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

04/02/2013 | 10:04 | מאת: איילה

שלום, זה יהיה מעט ארוך... בת 27 נשואה + ילדה בת שנתיים ( לאחר שנה של נסיונות התחלנו טיפולים באיקוקלמין כ 5 מחזור ובפעם האחרונה נקלט הריון) . כיום שוב כשנה ללא הצלחה שוב 3 מחזורים טיפול בכדורים, ו 3 מחזורים של הזרעות + זריקות אוביטרל. בהשבחות כמות הזרע והתנועה נמוכה דגימת זרע: volume 2 concentration 8 ml total concentration 16 mil percent of motile sperm 7 % לאחר השבחה: volume 0.85 concentration 18 total concentration 15.30 mil motile sperm 10% total motile sperm 1.53 motility - moderate+slow אז ככה במעבדה המליצו לנו ללכת לאורולוג נמצא באולטראסואנד אשכים וורקוצלה דרגה 2 באשך שמאל. בפגישה עם האורולוג הייתי אחרי הזרעה 3 ןבוא אמר ככה אם נקלטתי אפשר לבוא ולנתח, ואם לא נקלטתי כדאי ללכת ל ivf . מאחר ואנחנו כבר רוצים עוד הריון, משמעויות הניתוח הן המתנה של חודשיים עד למועד הניתוח, וחצי שנה עד שנה בה ניתן לראות תוצאות שלא בהכרח יביאו לשיפור משמעותי . לכן לטווח הרחוק זה כדאי אבל לא כרגע אם אנחנו רוצים הריון עכשיו. אשמח לחוות דעת שלך, הרופא שלי אומר מה הלחץ עכשיו הריון?? ושיש ילדה כבר וכדאי לנתח . אנחנו מאוד רוצים ומנסים שוב כבר הרבה זמן , מצד שני הוא אומר שהזרעה כבר לא תעזור כל כך כי איכויות הזרע לא טובות.. והוא לא מגיע . אשמח לחוות דעת שלך על המקרה , מה אתה מציע, כיצד מתחילים את תהליך פתיחת תיק , בדיקות וכו' . מצטערת על האורך , לא רציתי להשמיט פרטים חשובים, תודה.

06/02/2013 | 06:59 | מאת: ד"ר אלי גבע

איילה שלומות, לאור הנתונים שהעלת על הכתב על פניו יש מקום לשקול פני לטיפול IVF. בשל איכות הזרע, הרזרבה השחלתית, זמן אי הפוריות, כשלון טיפול שמרני לדעתי אין כעת מקום לביצוע הניתוח. ניתן לשקול זאת בעתיד לאחר ההריון הבא. אשמח לסייע. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות