מבקשת עזרה בפענוח תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

26/07/2012 | 12:13 | מאת: תקווה

אני בתהליך לקראת הקפאת ביציות.בת 40 ללא בן זוג. עשיתי בדיקות דם ביום השלישי למחזור והנה התוצאות: e2 161 progestwron 4.7 lh 6.6 fsh 5.3 prolactin 437.7 tesosteron-total 2.3 androstenedion 15.1 dhea sulphate 14.10 cortisol-blood 514.0 tsh 4.04 t3-free 4.90 אני מודאגת מהתוצאות הגבוהות של androstenedion +dhea sulphate -האם זה מדאיג ויש צורך בבירור נוסף? ובכלל מה פירוש התוצאות לגבי הפוריות שלי? האם תוצאות fsh+lh נמוכות (לגילי) עקב השפעה של הורמונים אחרים או שהתוצאות טובות? האם יש מקום לדאגה לקושינג\cah\pcos אשמח להתיחסות מפורטת ולתשובות.המון תודות מראש! תקווה,

29/07/2012 | 12:55 | מאת: ד"ר אלי גבע

תקוה שלומות, במידה והבדיקות בוצעו ביום השלישי לווסת יש להמשיך את הבירור ההורמונלי בנוגע לעליה בערכי ההורמונים האנדרוגניים. לאור גילך, כמובן יש מקום להשלים בדיקת AMH ואולטראוסנד זקיקים ביום הווסת הראשון על מנת להעריך את הרזרבה השחלתית. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות