הקפאת ביציות עם FSH גבוה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

22/04/2012 | 04:04 | מאת: הילה

שלום רב, אני בת 34.5 עם FSH=16 ו-E=130, ביום השלישי למחזור. הרופא אמר לי להיכנס להריון בהקדם, אבל אין לי בן זוג, וכרגע אני לא מעוניינת להביא ילד לבד. מה האופציות העומדות בפניי על מנת לשמור על הביציות שנותרו, ומה סיכויי ההצלחה שלהן? האם יש דרך לעצור את ?ההדרדרות ברזרבה השחלתית? ובאיכות הביציות? -נתון נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שהרופא בדק אותי וראה באולטרסאונד זקיק אחד בצד אחד ושני זקיקים בצד שני,יום לאחר המחזור. תודה רבה, הילה

24/04/2012 | 11:04 | מאת: ד"ר אלי גבע

הילה שלומות, לאור התוצאות ושאלתך יש בהחלט לשקול הקפאת ביציות בהקדם האפשרי. לצערנו הרב, התהליכים הביולוגיים האחריים על מנגון "ההזדקנות" של השחלה בגיל צעיר אינם ברורים דיים. קיימים מספר גורמים לא שכיחים כמו מחלות אוטואימוניות, נשאות של X שביר ועוד. הנני ממליץ לך לפנות לרופא מומחה לפוריות ליעוץ בהקדם. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות