איקקלומין+תת פעילות בלוטה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

03/07/2011 | 11:43 | מאת: אולה

שלום רב. אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס. הבלוטה הייתה מאוזנת בערך של 2.2. אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר 7 חודשים. לפני חודשיים פניתי ל רופא פוריות שנתן לי מיד איקקלומין, למרות שאני מבייצת באופן טבעי, בלי לבדוק לעומק מה היו הבעיות לאי השגת ההריון.האיקלומין גרם לציסטה+רירית דקה+הרגשה פיזית רעה. אחרי חודשיים עשיתי בדיקת כם, וגיליתי שערך הTSH עלה ל 6.18. שאלות: 1) האם נכון היה לתת איקקלומין בלי בדיקות נוספות? 2) האם איקקלומין יכול היה לגרום לעליית הTSH? תודה מראש

04/07/2011 | 14:29 | מאת: ד"ר אלי גבע

אולה שלומות, איקקלומין המוכר גם בשם קלומיפן ציטרט הינו תכשיר המיועד להשראת ביוץ במטופלות ללא ביוץ/אמנוריאה או ביוץ לא סדיר/אוליגומנוריאה. במקרים מיוחדים ניתן גם לגרימת ביוץ מסודר במטופלות עם מחזור חודשי קצר, לדג' 21 יום. תופעות הלואי של התכשיר הינם ציסטה שחלתית, רירית רחם דקה, בחילות, הקאות וכאבי בטן ובמקרים מסוימים גם הפרעת ראיה המחייבת להפסיק את השימוש בו. התכשיר ככל הידוע לי אינו משפיע על תיפקוד בלוטת המגן. בהצלחה

04/07/2011 | 14:39 | מאת: אולה

בהמשך לשאלתי לגבי איקקלומין. הרופא נתן לי איקקלומין מבלי לבדוק את הביוץ שלי. לפי הערכתי ביוץ שלי סדיר. אני מקבלת מחזור חודשי סדיר. האם לדעתך היה נכון לתת איקקלומין במצב של ביוץ סדיר? אני מאוד מוטרדת. תודה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות