כאבים כתוצאה מהזרקת מנוגון

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

07/05/2011 | 11:33 | מאת: mkjer

התחלתי את המסע לקראת שאיבת ביציות, לצורך שימור פוריות. בת 40. המינון שקיבלתי הוא 4 אמפולות של מנוגון מידי יום. מזריקה מזה 3 ימים. פעם אחת בבטן ופעמיים בישבן. מסתבר שאזור ההזרקה, אם זה בבטן ואם זה בישבן נותר כואב גם כמה ימים לאחר ההזרקה. ןאני תוהה - האם זה נובע מעצם ההזרקה? ממינון התרופה? איך ניתן, אם בכלל, למנוע את הכאב? יש לציין שהכאב הוא לא בלתי נסבל, אך מציק. ככל הנראה יהיה עלי להזריק עוד כ-7 ימים. מניחה שלא יהיה לי נעים, ואף כואב להסתובב מספר ימים עם כאבים ב5-7-10 מקומות בבטן ובישבן.אשמח לדעת האם יש פתרון לעניין/אפשרות למזער את הכאב? כמו כן האם על מנת ליצור כמה שפחות נקודות כאב, האם כדאי להזריק באותו מקום?

07/05/2011 | 19:05 | מאת: ד"ר אלי גבע

שלומות, ראשית, הזריקה איננה אמורה להכאיב כלל. ממליץ לוודא כי טכנית הינה מבוצעת באופן הנכון. שנית, ממליץ לשקול ערבוב של 4 אמפולות עם ממס בודד ולהזריק במקום בודד. בהצלחה

07/05/2011 | 21:39 | מאת: mkjer

תודה רבה על תשובתך. ועוד שאלה - כאמור התחלתי תהליך של הזרקות לקראת שאיבת ביציות (חלקן להקפאה וחלקן להפרייה עם תרומת זרע), לצורך שימור פוריות (בת 40 אוטוטו). הכוונה לאחר מכן להתחיל תהליך של הזרעות עם זריקות תומכות (דרך קופת חולים). ולעת עתה אני תוהה - בהנחה שתשאבנה מספיק בייציות (חלקן לצורך הקפאה לעתיד)האם לא כדאי כבר לבצע החזרה של עוברים טריים, מספר ימים לאחר השאיבה. יש לציין שלמעשה תחילת המסע שלי החל ישר בטיפול IVF. ברמה הרפואית יש לשער שהריון יושג ביתר קלות באמצעות ivf (בע"ה). היתרון השגת הריון מהיר. החיסרון (אולי) - זמן לעכל את העניין, מבחינה פסיכולוגית. אשמח לתגובתך.

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות