מאוכזבת לאחר שאיבה ראשונה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

17/08/2017 | 18:29 | מאת: מקפיאה

ד״ר כהנא שלום, ‏אני בת 35, לאחר שאיבה ראשונה לשם הקפאת ביציות. ביצעתי את התהליך עם רופא פרטי. בבדיקות פרופיל הורמונלי בתחילת תהליך Fsh 10.2 Prolactin 149 E2 231 1.7 Progesterone Lh 3.8 התחלתי טיפול הורמונלי ביום השני של הוסת 225 מ״ג גונאל וביום החמישי נוסף ציטרוטייד 0.25 מ״ג ביום החמישי היו 4 זקיקים בגודל 11, ביום השמיני היו 9 זקיקים 14-19 (כנראה טעות) וביום התשיעי 4 זקיקים בגודל 18-21. המשכתי את אותו טיפול עד ליום ה 11 וביום ה 12 הזרקתי 2 דקפפטיל. בשאיבה התקבלו 4 ביציות בלבד. ‏אני מבינה שהפורום אינו תחליף להתיעצות מקצועית ויש פה מידע חלקי אך אני מנסה להבין איפה היה כשל. ‏האם בהתחשב בנתונים + הגיל שלי ‏זה המקסימום שניתן היה לעשות או שמא נכון היה לשנות מינונים במהלך הטיפול. ‏אני שואלת היות ואני צריכה לעשות סיבוב נוסף ואני מתלבטת האם להמשיך עם אותו רופא או לחילופין לנסות לעבור לרופא אחר אודה להתייחסותך

כפי שכתבת, אין מכנה מתאים או ראוי בפורום על סמך הנתונים שמסרת, אכן כדאי שתשאלי את הרופא שלך מה תוכנית הטיפול שלו להמשך הדרך, או לשמוע חוות דעת נוספת

18/08/2017 | 07:30 | מאת: מקפיאה

הי ד״ר כהנא תודה על המענה המהיר רציתי לדעת האם אתה חושב שיש קשר בין תגובה של מטופלת טיפול הורמונלי לשם הקפאה לבין הסיכוי להרות בעתיד באופן טבעי כלומר אם הסיבה למס׳ הביציות הנמוך הוא רזרבה נמוכה, האם זה אומר שתהיה בעתיד בעיה להרות בלי טיפולי פוריות או שרזרבה נמוכה אענה קדורה לאיכות הביציות?

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות