טיפול אוסטאופתי לתינוקת

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

13/09/2010 | 07:08 | מאת: קטיה

בוקר טוב בתי בת 3.5 חודשים. יש לה טורטיקוליס. היא מסובבת את הראש לצד הימין. אנחנו עושות תרגילים ופיזיוטרפיה התחלנו. נאמר לנו שהשריר הימיני בצבר תפוס. האם טיפול אוסטאופתי יכול לעזור? כמו כן היא סובלת מטונוס שרירים גבוה (היפרטוניה) האם טיפול אוסטאופתי יכול לעזור גם בזה? אם לא, אולי קיים עיסוי כולשהוא שיכול לעזור לנו להתמודד? תודה מראש יום טוב קטיה

17/09/2010 | 09:35 | מאת: קרני

הי קטיה כיצד היתה לידת ביתך? והאם צרכת אפידורל או חומר הרדמה אחר?

03/10/2010 | 22:09 | מאת: דני שר

קטיה שלום, יש כמה גורמים לטורטיקוליס. הגורם הכי שכיח הוא קיצור השרירים בצד אחד של הצוואר, כתוצאה מתנוחת שכיבת העובר ברחם. יש לאוסטיאופתיה מה להוסיף ולהשלים את הטיפול הפיזיותרפויטי, משום שהאוסטיאופתיה מסתכלת מזווית אחרת ועל כן שילוב של שני הטיפולים יכול לעזור. בנוגע לטונוס, בוודאי שאוסטיאופתיה הינו אחד מהמקצועות שיכולים לטפל בזה. בברכה, דני

04/10/2010 | 10:41 | מאת: דני שר

אם את רוצה עוד מידע בנושא טורטיקוליס אפשר לעיין במאמר שכתבתי: http://osteopathisrael.blogspot.com/2009/09/blog-post.html בברכהת דני

מנהל פורום אוסטיאופתיה