טיפול בבעיות בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  אוסטיאופתיה

11/06/2016 | 17:31 | מאת: מטופל

שלום רב, הייתי בייעוץ אצל אורטופד כף רגל וקרסול מהמובלים והוא כתב : "בעיה של פרונציה והשטחה של כפות הרגליים. בברור לתסמונת מרפן. בבדיקה: קיצור של גידי אכילס. בהחזקת העקב בניוטרל מגיע עד ל 0 מעלות דורסיפלקסיה בלבד כאשר הברך ישרה. תנועת המפרקים סביב הטלוס מלאה. פעילות הגידים חוצי הקרסול תקינה. הכאבים הם החלק המדיאלי של העקבים. דרושים מדרסים לתמיכה בקשת האורכית מעט, לא להרים כי לא ירגיש טוב איתם. להרים את כל הקו המדיאלי של כף הרגל והעקבים, במקום הכאב, לבצע נגטיב עם תמיכה קדמית למקום הכאב. הסברתי שקיימת אפשרות לבצע ניתוח גדול לתיקון זווית העקב, הורדת מסרק 1 למטה והארכת גיד אכילס. בשלב זה אני מציע לנסות להסיר את הכאב בעקבים באמצעות המדרסים". (ד"א המשקל שלי תקין ככה שאין עומס על האזור מהבחינה הזאת ואינני עומד שעות על הרגליים). הרופא אמר לי שהקודמים שאבחנו אותי עם בעיה של פלנטר פסיאטיס טעו והלוואי שזו הייתה הבעיה. הוא אמר שראשית יש לתקן את המדרס שלי כדי לשנות את המכניקה ולאחר מכן אפשר לעשות הזרקות prp (ששואבים מהדם שלי ומזריקים באזור הנדרש) ובאם אין הטבה לעשות ניתוח וזה תלוי במידת הכאבים שלי. מה בעצם הבעיה אצלי בשפה פשוטה יותר? איפה זה החלק המדיאלי של העקב? (אני סובל מייד באזור העקב ובצד הפנימי של עצם העקב (לא האזור אחרי העקב) בעת עמידה סטטית . איזה חלק זה מסרק 1 ואיך הורדתו למטה יכולה לסייע? האם יש טעם למיפוי עצמות ספקט לכפות הרגליים? בנוסף הרופא אמר לי שטיפול פיזיותרפי לא יכול לסייע(ניסיתי כבר פיזיו,דיקור יבש,סיני וכ'ו). האם כירופרקטיקה או טיפול אחר יכול לעזור וכיצד? אני לא חושב שמניפולציות או טכניקות מנואליות יכולות "לעצב" את הרגל מחדש ולתקן את זווית העקב? אני עברתי כבר יישור ואיזון חוליות עמוד השדרה,צוואר,אגן ואזורים ברגליים בשוקיים האחוריות אצל אוסטאופת (שלמד בחו"ל) ושהוא קודם כל ד"ר לאנטומיה ולמד רפואה, אך זה סייע למכאובים ובעיות בכל הגוף מלבד הכפות רגליים. מה דעתך? תודה רבה.

26/06/2016 | 21:47 | מאת: דני שר

שלום מטופל, אני מצטער אבל השאלה שלך היא מאוד מורכבת ולענות לשאלה הזאת בפורום הזה הוא בלתי אפשרי ולא נכון. אני ממליץ שתתקשר לאוסטיאפת האישי שלך כדי שהוא יכול לראות אותך ולתת לך את דעתו. בברכה, דני שר

מנהל פורום אוסטיאופתיה