תרופות נוגדות דיכאון ואוסיאופורוזיס - לד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/05/2007 | 09:28 | מאת: גדי

שלום ד"ר הידש, אני בן 50, מזה שנים רבות בדיכאון. נעזרתי עד כה בנוגדי דיכאון (בעיקר פרוזאק) עם השפעה חלקית מאוד בלבד. אפקסור גרם לי אי שקט קיצוני מלווה בטשטוש ותרופות מהדור הישן גרמו לי טשטוש שלא איפשר תפקוד. בשנה האחרונה עברתי תאונה קשה מאוד, עם שברים רבים כתוצאה מנפילה קלה, ובבדיקת צפיפות עצם נמצא אוסטיאופורוזיס קשה. בעקבות מחקרים המצביעים על כך ש-SSRI ו-SNRI פוגעים בצפיפות העצם, נאלצתי להפסיק את הפרוזאק. אמנם במקרים אחרים ניתן להוסיף סידן, אך אצלי נמצא בבדיקות כי הסידן בורח דרך השתן ולכן לא התאפשרה הוספת סידן. רציתי לשאול אותך אם עולה על דעתך טיפול תרופתי אחר. התחלתי בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי כתחליף לטיפול תרופתי אך ממש לא נראה לי שזה יעזור (את התיאוריות של הטיפול הזה היכרתי עוד קודם). תודה, גדי

19/05/2007 | 15:45 | מאת:

לגדי העבודות על הקשר לאוסטאופורוזיס עדיין חדשות ואין מספיק נתונים, כך שתמיד ישאר הספק האם תרופות אחרות לא משפיעות על העצם?? בכל אופן תרופות שאינן פועלות על הסרוטונין הן האדרונקס, זייבן, מלודיל, בונסרין. דווקא הייתי חושב על המלודיל שהיא תרופה ישנה וטובה, טטרהציקלית עם מעט תופעות לוואי ופעם הייתה בשימוש מאוד נרחב גם בגריאטריה כיוון שיש לה מעט תופעות לוואי. שבת שלום דר' גיורא הידש