כדורים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/05/2007 | 23:45 | מאת: אלעד לוינגר

למה אדרונקס לא נחשבת לתרופה יעילה כמו תרופות ממישפחת SSRI הרי כל אחת פועלת על מעכבת ניצול מחדש של מוליך עצבי אחד? מה הפרש השעות המומלץ בין מנה למנה? איך הכדור משפיע בעניין חרדה? מדכא חרדה או דווקא מעורר חרדה? האם אפשר לשלב עם רבע כדור מירו לשינה?

16/05/2007 | 00:05 | מאת:

לאלעד שאלה טובה, באופן תיאורטי האדרונקס צריכה להיות תרופה מאוד יעילה כי כל התכשירים הפועלים על הנוראפינפרין נחשבים ליעילים. בפרקטיקה המקובלת אנחנו רואים תוצאות קצת שונות. פרט לכך לאדרונקס יתרונות רבים, הוא מעורר ולא מרדים, אינו גורם לעליה במשקל ואינו פוגע במין. בכל זאת בגלל שהוא מעורר הוא עלול לעורר גם חרדה וגם הפרעה בשינה, לכן מומלץ ליטול אותו בבוקר ובצהריים וכך לא לפגוע בשינה. בהחלט אפשר לשלב עם מירו כדי לשפר את השינה. כל טוב דר' גיורא הידש