עבודת מחקר על עודף דופמין וחוסר סרוטונין:

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/05/2007 | 12:33 | מאת: לוקה בOCD וTS שעושה עבודת מחקר

שלום, אני גיא, אני לוקה בOCD וTS ואני עושה עבודת מחקר בביולוגיה על השפעת האהבה על המצב הנפשי וההתנהגות של האדם. ידוע לי כי ישנו קשר ישיר בין התאהבות לבין עלייה ברמת הטסרנסמיטר - דופמין וירידה ברמת הטרנסימטר - סרוטונין. כמו כן, ידוע לי (מנסיוני עם ההפרעות שלי) כי עלייה ברמת המוליך העצבי - דופמין יכולה לגרום לטיקים. אני מניח שכן, להתרגשות יתר או סכריזופרניה. אין לי שמץ של מושג על כמות העודף המתאים בדופמין הדרוש לבעיות אלו והאם התאהבות מספיקה לשם כך. כמו כן, אשמח לדעת על עוד תופעות שעלולות לקרות בשל ההתאהבות. כמו כן, הסיפור דומה בירידה ברמת הסרוטונין. הדבר יגרום לטורדנות כפייתית ולבעיות חרדה, אך האם התאהבות מספיקה לשם כך? האם יש רמה מסויימת בעודף או בחסרון שצריך להגיע אליה בשביל שתתרחש תופעה כלשהי, או שפשוט על כל עליה או ירידה (אפילו קטנה) התופעות מתחזקות? האם ישנן עוד השלכות שעלולות לקרות עם ירידה ברמת הסרוטונין? אשמח בנוסף לתשובות, לקבל מקורות\מאמרים חינמיים באינטרנט בנושא בהם אוכל להיעזר. העבודה צריכה להיות מוגשת ביום (הארבעה עשר במאי) ולכן אצטרך לקבל תגובה בקרוב. סליחה על הדרישות הגבוהות, זה מאוד חשוב לי. תודה רבה מראש.

12/05/2007 | 12:53 | מאת: לוקה בOCD וTS שעושה עבודת מחקר

נירוטרנסמיטטר*.

12/05/2007 | 22:00 | מאת:

שלום, איני מכיר את התחום המאוד ספציפי ששאלת עליו אבל אוסיף שתי הערות. אף אחד לא מדד את המידה של עליה/ירידה בסרוטונין או דופמין במוח האנושי, כאשר מדברים על ניסיונות מדעיים אז מדברים בדרך כלל על חיות או תרביות רקמה. הערה שניה היא המיקום במוח. הנוירוטרנסמיטורים הללו עובדים במספרמקומות במוח אבל כנראה שהקשר להפרעות נפשיות או התאהבות קשור למיקומים ספציפיים. המיקומים עדיין לא מזוהים בוודאות אבל בעתיד יחפשו תרופות שיפעלו לא על כל המוח אלא על מיקום מסויים וכך יהיו פחות תופעות לוואי. בהצלחה דר' גיורא הידש

13/05/2007 | 00:51 | מאת: מיכאל

שלום גיא... קודם כל מתחילים בויקפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%99%D7%9F http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9F אחרי זה עוברים לגוגל: http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%90%D7%94%D7%91%D7%94%2B%D7%93%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%99%D7%9F&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta= בתוך גוגל צריך לנסות למצוא לינקים למאמרים שנכתבו על ידי אנשי מקצוע, ולא על ידי אנשים לא מוסמכים. אם אתה יודע מספיק אנגלית, הכי טוב זה לבדוק גם שם, או אפילו בעיקר שם. אגב, הידע שלך כבר עכשיו נשמע די יוצא דופן לגילך, כך שנראה לי שתקבל ציון גבוה בלאו הכי, אני לא נורא אופתע אם המורה שלך ילך לויקפדיה כדי לבדוק מה זה בדיוק דופמין... בברכה מיכאל