לד"ר הידש.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/05/2007 | 08:32 | מאת: ענת

רציתי לשאול אותך לגבי פחד טיסה. בעבר טסתי ללא פחד, עפ השנים פיתחתי פחד טיסה. יש לציין שלא יוצא לי לטוס הרבה, רק אחת לשנה בחופשה המשפחתית. הבעייה היא שכאשר בעלי סוגר איזה דיל לחו"ל, מאותו רגע (בד"כ שבועיים עד חודש לפני הטיול) לא מפסיקות להטריד אותי מחשבות שליליות לגבי אותה טיסה לחו"ל, ואני מוצאת את עצמי כל היום חושבת על זה, ללא מצב רוח, וזה מקשה על התיפקוד היום-יומי עד הטיסה. עד שקרה כבר בעבר שבעלי ביטל חופשה לחו"ל כיוון שראה אותי במצב כזה שבמקום לשמוח שיוצאים לחופשה אז אני כל הזמן דואגת וחוששת. רציתי לשאול האם ישנה תרופה שאני יכולה לקחת כשבועיים או יותר לפני הטיסה, שתרחיק ממני את אותן מחשבות שליליות, ותעזור לי לתפקד רגיל ואולי אפילו להיות יותר אופטימית, ובעזרתה גם אוכל לעלות לטיסה בכיף, ללא חשש? אודה לתשובתך

09/05/2007 | 00:09 | מאת:

לענת כאשר מדובר על פחדים וחרדות אפשר ליטול תרופה נוגדת חרדה כמו וואבן או לוריוון, בחרדת טיסה אפשר לשקול טיפול גם עם דרלין. תתייעצי עם רופא המשפחה או פסיכיאטר לאבחון והתאמת הטיפול. כל טוב דר' גיורא הידש