האם כדי לי להחליף כדור,מפריזמה לציפרלקס.???

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/05/2007 | 22:12 | מאת: שירה

כבר 6 שנים אני לוקחת פריזמה במינון 40 מל' ליום במקביל אני מכורה לאלפרליד.בתקופה האחרונה אני מרגישה שהפריזמה גורמת לי להתבודדות ,מין עצבות כזאת,ומשהוא בשימחת החיים שלי,אבד.אני חייבת לציין שלא לקחתי את הפריזמה בשל דיכאון אלה ביגלל חרדות.1האם אני יכולה להחל יף את הכדור בהדרגה לציפרלקס,הבנתי שהוא נותן שמחת חיים,ואולי דרך זה גם אוכל להגמל מהאלפרליד.[אגב זאת הייתה הצעה של פסיכאטרית חדשה שעברתי אליה עכשו]2 האם הציפרלקס מגביר את התאבון?. בבקשה התשובה מאוד דחופה ברשותך רופא יקר!!!

05/05/2007 | 00:52 | מאת:

לשירה הפריזמה אינה התרופה המומלצת לחרדות למרות שיתכן שהיא הרגיעה אצלך. למרות הפריזמה נזקק לאלפרליד כך שההשפעה אינה מלאה. במקרים של השפעה לא מלאה מומלץ לנסות לעבור לתרופה אחרת. אפשר לתרופה אחרת שפועלת במנגנון דומה כמו הציפרלקס או לחשוב על תרופה הפועלת במנגנון מעט שונה כמו האפקסור. כל התרופות הפועלות על הסרוטונין עלולות לגרום לעליה במשקל, אבל בטח לא אצל כולם, כך שתצטרכי לראות מה קורה אצלך. שבת שלום דר' גיורא הידש