מחשבות טורדניות ודרכים לצאת מזה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/04/2007 | 08:36 | מאת: משהי

שלום לד"ר מאז ומתמיד אני סובלת ממחשבות טורדניות שנובעות מפחדים שלי פן יקרה לי או לקרובי משהו רע, מרוב שאני משתדלת לא להתעסק עם זה ,אני כל הזמן סביב הפחדים שלי, לפני כמה שנים מצאתי לי דרך להתמודד עם זה וזה בעצם תפילה לשם שבשמיים בבוקר ועוד תפילה בערב, הבעייה היא שאני מרגישה שגם בזמן התפילה המחשבות לא עוזבות אותי ועוברות לי בראש מה שמקשה עלי להיות מרוכזת וגורם לי בעצם לחזור על התפילה כמה פעמים עד לריכוז מלא, נוצר מצב שתהליך של חמש דקות הופך במקרים מסויימים להיות משהו כמו שעה ואני מרגישה שזה ממש הופך להיות סיוט בעבורי, הרצון לשלוט במחשבות ואי היכולת ממש מדכאים אותי ואז כמובן מגיעים הפחדים מה יהיה אם אני לא בכל זאת אני אתן דרור למחשבות ולא יהיה לי אכפת מזה שהן עולות , אבל מה יהיה אם בכל זאת הם יקרו בגלל שחשבתי אותן, זה מצחיק כי אני בן אדם ריאלי ואני יודעת שדברים לא קורים בגלל מחשבות כי הם פשוט קורים זה לא משנה את העובדה שזה ממש מציק לי ואם היתה דרך שהייתי יכולה להפסיק לפחד ולחשוב על דברים רעים, להצליח באיזשהי דרך להיות מרוכזת במה שאני באמת רוצה להגיד ולא במה שצף לי בראש בזמן שאני מבקשת את הדברים החשובים לי באמת. רציתי לדעת האם יש טיפול תרופתי לדברים האלו, הרי מדובר במחשבות ולא בטוחה שיש משהו שיכול לגרום להם לא להופיע יותר, אבל האם בכל זאת ניתן לטפל בזה בדרך כלשהי? תודה.

12/04/2007 | 01:29 | מאת:

שלום, כל מה שאת כותבת הוא נכון, כלומר כאשר ישנן מחשבות טורדניות וחודרניות (חודרות להכרה למרות שהן אינן מוזמנות) אז הן לא הגיוניות ואינן מתאימות לאדם רציונלי. זה הזמן להגיע לפסיכיאטר לאבחון ואחר כך לשקול אתו את האפשרויות הטיפוליות המתאימות לך. טיפול תרופתי עשוי לעזור אבל גם שיחות-פסיכותרפיה חשובה. כל טוב דר' גיורא הידש