תלישת שיער

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/04/2007 | 00:21 | מאת: שנהי

שלום ,אני בת 27 ולוקחת כמעט 3 שנים פלוטין -מ20-80- מ"ג .התרופות נתנו לדיכאון וחרדה והפרעת אכילה בולמיה ואנורקסיה במשקל תקין כיום אני לוקחת 80 מילגרם מזה 4 חודשים ובערך לפני חודשיים התחיל אצלי תלישת שיער -יש לי פגישה אצל הפסיכאטרית בעוד חודשים ,מצבי טוב ויציב -אין שינויים במצב הרוח או משהו דומה אלא רק שאני תולשת לעצמי הרבה שערות מהשיער . שאלתי היא מה הסיכוי שזה מעודף סרוטונין ?. האם עלי ללכת לרופאת משפחה ולבקש בדיקות -איזה בדיקות אפשר להמליץ? האם עלי להקדים את התור לפסיכאטרית ?? לי זה לא כל כך מפריע ,אבל לסוססים שלי יש הרבה הערות ותגובות שגורמות לי לשאול את עצמי לפשר מעשיי. מה עלי לעשות??? מלבד זה הפחד כי הפסיכאטרית תוסיף כדור שאמור לטפל בזה מעבר ל4 שאני לוקחת -מפחיד אותי. א. כי אני מפחדת מכמות כדורים שכזאת באשר לנזק בכבד וכולייי ב. הפלוטין כפי שאני מבינה גם אמור לטפל באובססטיה -אז אם הוא לא עוזר מצבי רע מאד ג. אני מפחדת מעליה במשקל וקשה למצוא כדורים שלא משפיעים על המשקל לכיוון מעלה. מה עלי לעשות

11/04/2007 | 01:19 | מאת:

לשנהי הפלוטין לא גורם לתלישת השיער, כנראה מדובר בשינוי במצב הנפשי. הפלוטין גם לא גורם נזק לכבד או לבעיה אחרת. בכל אופן כנראה שיש שינוי במצב הנפשי, צריך גם לראות את התמונה הכוללת, עד כמה הפלוטין עוזר לבעיות שבגללן את נוטלת אותו. בקיצור, חשוב להקדים את התור לפסיכיאטרית ולהעריך את המצב הכולל. כל טוב דר' גיורא הידש