חוסר איזון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/03/2007 | 21:58 | מאת: ידיד נפש

שלום, אני בן 29 ומגיל 19 אני סובל מחוסר ייציבות במצב הרוח. עד גיל 19 הכל היה רגיל וטוב.בגיל 19 השתמשתי בסמים קלים וגם באקסטזי, החברים אמרו שאני אמור להרגיש תחושת אהבה שמחה וכיף אך מה שקרה הוא שהרגשתי שהמח הפסיק לעבוד, מה שהתבטא באטימות,עצבות,חוסר אונים,ירידה תיפקודית כמו חשיבה איטית קושי להיתבטא,יתכנסות בתוך עצמי,ניתוק מהמציאות וכדומה במילים נרדפות דיכאון רציני. מאז בעצם התחלתי לסבול מחוסר איזון כאשר היו תקופות של עליות וירדות במצב הרוח. באותו זמן פניתי לעזרה מקצועית רפואית,אובחנתי כסובל במניה דיפרסיה כאשר לרוב אני נמצא בפאזה דיכאונית,מספר רופאים המליצו לאזן אותי בדפלפט (רמה בדם 75% מאז ועד היום) ובהרבה מאוד סוגי אנטי דיכאון (בכולם לתקופה של 3 חודשים במינון מקסימלי)אך ללא הועיל .בשנתיים האחרונות אני נמצא לרוב בהרגשה נוראית שהראש לא מתפקד. מה שאני לא מצליח להבין זה שאחת ל4 חודשים בערך שבהם אני מרגיש גרוע. לפתע "קסם" למשך מספר ימים הכל טוב תרתי משמע כלומר אני מרגיש שהראש עובד אין דיכאון הכל תקין ממש בדומה לימים שבהם הייתי רגיל עד גיל 19. ואז הדיכאון חוזר והמח מפסיק לעבוד שוב והגלגל חוזר על עצמו מה שאני לא מצליח להבין וזה מטריד אותי מאוד זה: 1)איך ניתן להסביר את זה שאחת ל4 חודשים לפתע ללא הכנה מראש הראש חוזר לעצמו? 2)למה עדין אחרי 10 שנים עוד לא מצאו לי פתרון?(כיום אני נוטל דפלפט 75%בדם וויאפקס 225 מג) 3)האם מניסיונך אתה מכיר טיפול שונה שיצליח כבר לאזן אותי?הרי מדובר ב10 שנים שאני לא מאוזן וזה לא פשוט ביכלל שרוב הזמן אני מנותק לגמרי מהמציאות היש לי סיכוי? 4)מה דעתך על טיפול בחשמל לחולה ביפולרי כמוני? אלף תודות ידיד נפש.

21/03/2007 | 00:44 | מאת:

לידיד איני מכיר אותך מספיק אבל ממכתבך עולה כי אתה סובל מהפרעה דו-קוטבית והמעבר לדיכאון ופעילות יתר או פעילות רגילה מאפיינת את ההפרעה הדו-קוטבית. מה שמעודד שהתקופות הטובות (בארבעה חודשים) מעידות שהמוח בסדר ושום דבר לא "נשבר" שם ואתה עוד עשוי להפתיע את עצמך ולהרגיש בטוב. אתה צודק שצריך לחשוב על טיפול אחר, אם ניסית נוגדי דיכאון רבים אז אולי הגיע הזמן לנסות ולהחליף את הדפלפט? ליטיום ולמקיטל עשויים להיות מתאימים. עם זאת אני ממליץ לפנות לאחד הרופאים הבכירים בארץ לשם התייעצות מלאה. כל טוב דר' גיורא הידש