סימבלטה וחוסר שינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/03/2007 | 08:41 | מאת: גלדיולה

שלום לד"ר הירש מזה 8 ימים שאני נוטלת סימבלטה 60 במקום אלטרול. (דכאון ופיברומיאלגיה) התרופה הזו גרמה לי לערנות ובמשך כל הימים האלה אינני נרדמת בכלל, לא בלילה ולא ביום.(למעט שינה קצרה ולא נעימה , לפנות בוקר) למרות שאני נוטלת את התרופה בבוקר, על פי הוראת הפסיכיאטר שלי. ידוע לי שזו אחת מתופעות הלואי של התרופה. השאלה האם זו תופעה שנעלמת מתי שהוא ? משום שאני מתמוטטת מחוסר שינה. חייבת לציין שגם אסיבל ו/או בונדורמין לא עזרו במקרה זה. הרופא שלי ממליץ להתאזר בסבלנת. תודה מראש על התשובה

09/03/2007 | 18:54 | מאת:

לגלדיולה אכן התרופה מעוררת (ויופי שכך, חס וחלילה שהייתה מרדימה), ולעתים השינה קלה ומועטה. בדרך כלל הגוף מסתגל לכך. כך שבינתיים אפשר להעזר בתרופות לשינה כפי שכתבת, אפילו אם התרופות לא פותרות את בעית השינה לעתים קרובות הן כן מוסיפות שעה שעתיים של שינה וגם זה משהו. שבת שלום, דר' גיורא הידש

09/03/2007 | 20:33 | מאת: גלדיולה

לד"ר הירש מודה על התשובה חלה הטבה קטנטנה. עדיין משוועת של שינה של 3 שעות רצופות, לפחות. מזה 8 ימים, קשה מאד לתפקד בחוסר שינה ממושך. שבת שלום גלדיולה