תופעות לוואי קשות מאדרונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/03/2007 | 14:29 | מאת: מיואשת

היי בת 48 טופלתי בציפלקס חודשיים, הגעתי ל20 מג ביום בהתחלה זה עזר. ואחרי זמן מה שוב לא יכולתי להרדם בלילות, אבל בבוקר הייתי נרדמת עד 3 בצהריים. הרופאה העבירה אותי לכדור ציפרלקס אחד ואדרונקס אחד.... מאז התופעות לוואי קשות מנשוא, יובש בפה, כאבי ראש, צמרמורות ונימול ותחושת קור, והכי נורא שלא נרדמת בכלל גם לא ביום, ביממה ישנה שעתיים... המוזר שברוב המקרים אני לא עייפה, אלא לאחר יומיים ללא שינה אז אני נרדמת לשעתיים... אני נוטלת את האדרונקס בנוסף לציפרלקס כשבועיים.ונראה לי גם שאני לא רוצה לפגוש אנשים ולענות לטלפונים מתנתקת קצת השאלה שלי האם אלו תופעות לוואי ? מתי הן אמורות לחלןף? האם אדרונקס תרופה שגורמת לעליה במשקל? מה לעשות???!!! כל כך מיואשת כבר בא לי לזרוק הכל

02/03/2007 | 20:01 | מאת:

שלום, אתחיל מהשאלה הקלה, אדרונקס אינה גורמת לעליה במשקל. השילוב של אדרונקס עם ציפרלקס מקובל אבל כאשר משלבים שתי תרופות מתחילות בעיות של תופעות לוואי וקשה לדעת מה מהתרופות ומה מההחמרה במצב. לכן אני מעדיף תרופה אחת מוכרת שתעשה את העבודה כמו אפקסור, צימבלטה או איקסל. שבת שלום, דר' גיורא הידש