סימבלטה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/02/2007 | 08:53 | מאת: גלדיולה

שלום אני בת 59 (עוד מעט)מזה זמן רב שאני סובלת מדכאון ברמות שונות ,וכן מפיברומיאלגיה. ותת פעילות של בלוטת התריס. לאחרונה עקב פיטורין , אי מציאת עבודה שיצרו בעיול כלכליות. הדכאון החמיר, ואני ממעטת לצאת מהבית עקב סחרחורות וחרדות. וכן אי יציבות, כאילו הרגליים אינן נשמעות לי, והולכות לאן שהןם רוצות. נוירולוג לא מצא סיבה לכך, לדעותו זה מכלול של דברים כתוצאה מהדכאון והחרדות. עד היום קיבלתי אלטרול 25. עד לפני חצי שנה זה היה 50 מ"ג , מה שגרם לעליה דרסטית בלחץ הדם, והרופאים בבית החולים הורו להוריד את המינון ל-25 מ"ג. בנוסף אני מקבלת תרופות ללחץ דם, קרדילוק, וזודיפ, וכמובן אלטרוקסין,( ואסיבל לא באופו קבוע) לפני כחודשיים החילותי ליטול קיו 10 בהמלצת הקרדיולוג. אתמול הפסיכיאטר שלי החליף את האלטרול לסימבלטה. שאלתי היא , איך התרופה חדשה מסתדרת עם יתר התרופות שאני מקבלת. האם אני צריכה ליטול חלק מהן בנפרד, ואיך זה ישפיע על חיי היום יום שלי בתודה מראש.

28/02/2007 | 01:34 | מאת:

לגלדיולה אין פלא שהאלטרול לא עזר כי המינון נמוך מדי. הצימבלטה היא טיפול מצויין נגד דיכאון ואין בעיה עם התרופות הנוספות שאת נוטלת. כל טוב דר' גיורא הידש