אדרונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/02/2007 | 16:54 | מאת: עדי

שלום רב!. אני נוטל אדרונקס בכמות של 4 מ"ג מזה כחודשיים וחצי לצורך טיפול בהפרעת קשב והפרעת חרדה.התרופה הועילה לי בכך שאני פחות רגיש ולוקח דברים יותר בקלות אך לא הועילה כלל בשיפור הקשב ואפילו פגעה מעט בזיכרון,לפי הרגשתי. מבחינת חרדה היא מועילה במידה מסוימת אך פחות מאשר הרסיטל, אותה נטלתי לפניה במשך כחודשיים, אך נאלצתי להפסיק מכיוון שגרמה לי לעייפות ופגיעה בריכוז. לאחרונה התחלתי להשתמש במכשיר הנקרא מסטר מיינד, השימוש בו מועיל לי יותר מאשר הטיפול התרופתי :יש לי סוף סוף סבלנות, אני מסוגל להתרכז יותר טוב, אני פחות אימפולסיבי ואני מסוגל להתמיד במטלות.אני מרגיש כי התרופה פוגעת בתפקוד הקוגנטיבי שלי ולכן ברצוני להפסיק לקחת אותה.לצערי התור שלי לפסיאטרית הוא רק בעוד חודש. 1.האם תוכל ליעץ לי כיצד להפסיק את התרופה 2.האם ידוע לך על המכשיר מסטר מיינד או האם ידוע לך גורם אשר יכול ליעץ לי כיצד ניתן להשתמש בו נכונה. אני שואל זאת מכיוון שבהוראות המכשיר מצוין כי עדיף להתיעץ עם רופא מומחה לפני שמשתמשים בו בתכנית להגברת הקשב ,במקרה שאתה סובל מחרדה. ובנוסף מצוין כי כדאי להתיעץ לגבי שילובו עם טיפול תרופתי. בתודה מראש...

05/02/2007 | 00:09 | מאת:

לעדי תרופה הדומה בפעילותה לאדרונקס נמצאת בארה"ב ולא מיובאת לארץ והיא התרופה היחידה שמאושרת לטיפול בהפרעת קשב אצל מבוגרים. כך שיש הגיון רב בכך שלאדרונקס יש השפעה דומה. כמובן שאין זה כך אצל כולם ותמיד צריך לבדוק את ההשפעה האישית. המינון של 4 מג' הוא המינון המינימלי, אין בעיה להפסיקו ביום אחד. אפשר כמובן גם לנסות ולעלות במינון לפחות ל-8 מג' ביום. אני מכיר את המכשיר שציינת, להערכתי הוא יעיל, אבל אין לי ניסיון של עבודה איתו ולכן איני יכול להדריך אותך בשימוש במכשיר. לעתים אנשים אשר מטפלים ב biofeedback מכירים את המסטר מינד. כל טוב דר' גיורא הידש