התקפי פאניקה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/01/2007 | 11:01 | מאת: דוד

אשתי סובלת מהתקפי פאניקה, תופעה זו מוכרת לנו מהעבר אז טופלה בסרוקסט והיה שיפור. לאחר מספר שנים ללא התקפים, לפני חצי שנה החליטה להפסיק את הטיפול התרופתי. לאחרונה שוב חזרו ההתקפים החלה טיפול בציפרלקס (לא היה לה נח עם תופעות הלואי של סרוקסט) עבר כחודש ללא שום שינוי, בקשה מהרופא שלה לחזור לסרוקסט. האם סרוקסט יעבוד שוב הפעם? אציין שפעם שעברה ההתקפים החלו בזמן הריון. אציין שניסתה טיפול CBT אך פיתחה חרדה עצומה מלהגיע לביתו של הפסיכולוגץ

25/01/2007 | 22:38 | מאת:

לדוד כדאי לחכות עם הציפרלקס לפחות עוד שבועיים ואפילו יותר, רק אז ניתן לקבוע שהתרופה לא תעזור. בינתיים אפשר להעזר גם בכדורים נוגדי חרדה כמו לוריוון או וואבן. אי אפשר לדעת מראש לגבי השפעת הסרוקסט, יתכן ותעזור ויתכן שלא. כפי שאתה מתאר את הדברים אני הייתי חושב על אפקסור XR כיוון שהיא פועלת במנגנון מעט שונה. כל טוב דר' גיורא הידש