דחוף- לכל מי שיכול לעזור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/01/2007 | 12:43 | מאת: אאא

סכיזופרניה והתקפים פסיכוטים מה המאפיינים שחייבים להיות על מנת שתיקבע הפרעת סכיזופרניה? מה מבדיל סכיזופרניה מהתקפים רגילים? האם רספידל היא תרופה שניתנת לחולי סכיזופרניה? מה קשור לסכיזופרניה?: מחשבות רדיפה? מחשבות יחס? מחשבות שווא? האם הנל יכולים להיות בהתקף רגיל שלא מצביע על סכיזופרניה? האם ישנה תקופה מסוימת של התקף שלפיה מוגדרת סכיזופרניה? האם עוצמת ההתקף, תדירות, הפרש בין התקפים, הם שמבדילים בין המחלה להתקף רגיל? כל מידע שתתנו בנושא יעזור תודה

18/01/2007 | 23:17 | מאת:

שלום, עדיף שתקרא ברשת את החומר שיש על סכיזופרניה, השאלות שלך מקיפות ספר שלם אבל אנסה לענות. תתחיל לחפש חומר באתר של "זרות" אבל חיפוש קצר ברשת יעלה מקורות רבים. סכיזופרניה צריכה להיות מחלה של לפחות חצי שנה לפני שקובעים את האבחנה. מעל שבועיים של מצב פסיכוטי וסימנים מבשרים או אחרי פסיכוזה לפחות כחצי שנה. מבדילים בין סמנים חיוביים שהם נוספים כמו מחשבות שווא או הזיות-הלוצינציות, וסמנים של חסר-סמנים שליליים כמו חוסר אנרגיה, מוטיבציה, השטחה של רגש וריקנות. כל טוב דר' גיורא הידש

19/01/2007 | 05:21 | מאת: שיבא

היי דבר ראשון, יש את הספר- פרקים נבחרים בפסיכיאטריה- של אליצור, טיאנו וכו' (4 כותבים ) ושם יש מידע בסיסי ומהימן על המחלה. דבר שני, סכיזופרניה מתחלקת לכמה סוגים דבר שלישי, מאוד לא מומלץ להגיע למקומות של פסיכוזות והתקפים במחלה הזו, כיון שישנה ירידה קוגנטיבית (שכלית) מהתקף להתקף וחבל על התיפקוד של האדם דבר רביעי- עמותת "אינוש"- שמטפלת בחולי נפש ונותנת מענים של קבוצות- וחברה של שווים מאוד עוזרת בן כמה הבן אדם? נשוי?