מחסור בויטמין b והפרעות נפשיות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/01/2007 | 11:58 | מאת: יעל

שלום לד''ר גיורא הידש . ברצוני לדעת עד כמה לכם הפסיכיאטרים יש רצון ונכונות לבדוק אצל פציינטים בבדיקות דם , גם מחסור בויטמין b12 למשל ( וגם ויטמינים אחרים מקבוצת b ) שכידוע פוגע במערכת העצבים , לפני שאתם רושמים תרופות פסיכיאטריות כימיות ( כנ''ל גם לגבי בדיקת תפקוד בלוטת התריס ) . בנוסף , במישור הנפשי , האים אתם מספיק מודעים לאנשים עים בעיות נפשיות שהם למעשה עברו התעללות פיזית/נפשית קשה במשפחתם ( לא כל הקורבנות מדמיינים/משקרים ) ?!

17/01/2007 | 01:01 | מאת:

ליעל כמובן שאי אפשר לעשות הכללות. הפסיכיאטרים צריכים לבדוק את כל הגורמים הגופניים הסבירים לפני אבחנה נפשית. B12 חשוב ביותר והמודעות עלתה מאוד בשנים אחרונות. כל אדם צמחוני יסבול בחייו מחוסר B12 והמודעות מאוד עלתה באוכלוסית הקשישים. אני חושב שכמעט תמיד מאמינים למי שטוען שעבר התעללות בגיל צעיר. כל טוב דר' גיורא הידש