הפרעות חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/01/2007 | 08:36 | מאת: לימור

שלום רב רציתי לדעת מה השכיחות של הפרעות חרדה בארץ - של חרדה כללית ושל התקפי חרדה. אני עושה עבודה על הנושא והתקשתי למצוא את הנתונים הסטטיסטיים של שכיחות ההפרעות בארץ. בתודה מראש - לימור

11/01/2007 | 00:17 | מאת:

ללימור אכן איני מכיר את המחקרים אשר מציינים את שכיחות ההפרעות בארץ. בירושלים בהדסה עבד רופא מתחום האפידמיולוגיה שעשה מחקרים רבים על שכיחות הפרעות נפשיות בארץ, לצערי שכחתי את שמו אבל בהחלט יש חומר בנושא. כל טוב דר' גיורא הידש

11/01/2007 | 00:27 | מאת:

ללימור שאלתך עניינה אותי, לרגע הקשתי בחיפוש בוואלה "שכיחות חרדה בישראל" וכבר קיבלתי תשובות http://www.cbs.gov.il/hodaot2005n/05_05_116b.doc מדובר על שכיחות של 4% בשנה, כלומר 4% מהאוכלוסיה יסבלו מחרדה כללית במשך השנה הקרובה. (160,000 אנשים) כל טוב דר' גיורא הידש