חוש טעם וריח במצב חרדה ודיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/08/2005 | 10:33 | מאת: נכ

ד"ר הירש,שלום רב רציתי לשאול אני נכנסתי למצב של חרדה מלווה בדכאון ואני בנוסף לטיפול פסיכותראפויטי מקבל גם טיפול תרופתי-קסאנקס וסיפראלקס-.במצב הזה אני כבר בחודש השלישי.שאלתי היא שאני מרגיש שינויים בחוש הטעם והריח .האם שינויים אלה כתוצאה מהמצב הנפשי או תגובת הסתגלות למרכיב התרופתי למרות שלאחרונה בשבועיים האחרונים הינני חש הקלה ויציבות בחרדות ובעוצמות התחושות הדכאוניות.אשמח מאוד אם תעזור לי בשאלה זו.

12/08/2005 | 16:46 | מאת:

שלום התרופות שציינת אינן משפיעות על חושי הטעם וריח. ידוע שבדיכאון הכל תפל ומרגישים פחות, ומרגישים פחות גם טעם וריח. שבת שלום דר' גיורא הידש