מהו הטיפול התרופתי הניתן לסובלים מ-BPD (הפרעת אישי
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
האם הוא שונה מהטיפול בדיכאון?
לאיציק בהחלט כן, בהפרעת האישיות הטיפול הוא יותר סמפטומתי ותלוי בחומרת ההפרעה. לעתים משתמשים בנוגדי דיכאון אבל הרבה פעמים עם נוגדי פסיכוזה ונוגדי חרדה. הטיפול בדיכאון הוא עם נוגדי דיכאון. הטיפול המומלץ בהפרעת אישיות הוא בפסיכותרפיה. דר' גיורא הידש
הפרעת אישיות גבולית היא הפרעה התנהגותית, יותר חמורה מהפרעות אישיות אחרות, הגבול שמפריד הוא לעומת מחלות פסיכוטיות. הטיפול התרופתי ב-BPD הוא לריסון ההתנהגות ולכן אנטי פסיכוטיים כמו הלידול או ריספרידל נחשבים למועדפים לטיפול בהפרעה זו. לפעמים יש תחלואה כפולה- כאשר מישהו סובל גם מדיכאון מאג'ורי (MDD) וגם מהפרעת אישיות גבולית ואז יש מקום גם לנוגדי דיכאון. למרות שיותר נפוץ שילוב של מחלה ביפולרית (מניה דפרסיה) עם BPD ולכן ניתנות תרופות מייצבות מצבי רוח (כמו ליתיום). ההפרעה נפוצה בעיקר אצל נשים. נדיר ביותר למצוא גבר שיסבול מתסמינים של הפרעת אישיות גבולית. אותו דבר גם במצבים של הפרעת אישיות היסטריונית- רוב רובם של המאובחנים הם נשים.
מייעץ לך להתמקד בתחום הפרמקוליגי. פישלת בגדול בשיפוטיות ובחוסר הבקיאות בנושא.
ההפרעה היא חמורה, אבל לא יותר מהפרעות אישיותיות אחרות. הסכנה הגדולה היא באבחנה המבדלת, ובכך שרופאים רבים שממצים את כל הטיפולים והאדם לא משתפר נוטים לאבחן כבורדרליין. במקום להודות שלא הצליחו להגיע לאדם. הטיפול הוא לרוב פסיכותרפי דינאמי ולא תרופתי ובטח שלא באנטי פסיכוטיים. מי שהוא ברודרליין אמיתי שולט בהחלט בהתנהגויות שלו, מודע להן, ולכן השיחות וההגעה לשורשי ההתנהגות יועילו. תחלואה כפולה היא מונח בעייתי- ברדרליין אינה מחלה. היא הפרעה. לרוב הפרעת אישיות גבולית והפרעת אישיות היסטריונית חיות יופי ביחד, נכון שאצל נשים, על כך אין ויכוח. מייעץ.