טוב או רע?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

18/12/2010 | 12:36 | מאת: סמי

שלום.אני סובל ממחלת כאב כרונית+דכאון. ניסיתי כמובן טיפולים לשני המחלות אך ללא תועלת גדולה. לפני כמה זמן נתנו לי תרופה מעט נרקוטית.ההרגשה היתה מדהימה-שיפור בכאבים,בשינה ובעיקר-בדכאון.הכדורים ממש מיסטלו אותו,הפכו אתי לכבד ועם אודם בעינים .בזמנו לא הבנתי שאני כנראה מסטול כי מעולם לא התנסתי בסמים. הבעיה החלה שבמשך הזמן השפעת התרופה נחלשה עד שבלי בריריה נאלצתי להפסיקה(בהדרגה). הענין הוא שבזמן התקפות כאב או דכאון קשים אני חושב על לחפש סמים מרוב יאוש.מה לעשות? האם זה בסדר בכלל לאהוב את ההרגשה הזו של ההתמסטלות? האם זה פשוט בגלל שסוף סוף הרגשתי עם התרופה שהחלמתי מהדכאון(בהתחלה כמובן)?האם נרקוטיקה יכולה להיות טיפול לדכאון שלא הגיב לכמעט כול התרופות המקובלות?ומה עושים עם הסבילות לתרופה?

שלום סמי. נרקוטיקה אינה טיפול בדיכאון ואף יכולה להחמירה. בכל מקרה יש לבחון מחדש את כל היסטורית הטיפולים שלך ולראות האם מוצו כל אפשרויות הטיפול בתכשירים שאינם נרקוטיים כולל תכשירים נוגדי דיכאון. ניתן במקרי קיצון לשקול טיפול במריחואנה רפואית, בהמלצת מומחה לכאב או פסיכיאטר

מנהל פורום דיכאון וכאב