גזר דין?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

16/12/2010 | 21:08 | מאת: לילית

אני עומדת לשאול שאלה קצת בוטה, אבל מתוך הניסיון הקליני, איזה אחוז בעלי דיכאון עמיד שהיו מדוכאים רוב שנותיהם- מצליחים באמת לחזור לחיים? התחושה שלי שיש פה איזשהי יצירת אשליה של התחום הטיפולי הנפשי- כאילו לומר לכל אדם יש תקנה ותקווה. אבל למעשה, לא מספרים לנו שזה בעצם סוג של גזר דין שנקבע מראש ואפשר רק לאלחש אותו אבל לא לשנות אותו באמת. אפשר להמשיך לחיות אבל לא באמת להיות, ואני נורא מצטערת שלא מציעים לאנשים כמוני המתת חסד כמו מרשם לתרופות נוגדות דכאון. כי אין טעם לחיות בלי לחיות, זה רק נוח למערכת.

השאלה אינה בוטה אך לדעתי מדגימה את הלך הרוח שבו את מצויה. דיכאון היא מחלה שניתנת לטיפול. כמו הרבה מחלות לא כולם מגיבים בצורה מלאה. יחד עם זאת יש מקום למאבק משותף של הרופא והמטופל למצוא את הפתרון המיטבי לשיפור איכות החיים

מנהל פורום דיכאון וכאב