ריספרדל ושרירים כואבים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

29/06/2016 | 08:54 | מאת: תותי פרוטי

בוקר אור התחלתי לפני יומיים ליטול את התרופה ריספרדל והתחילו אצלי כאבי שרירים/שרירים תפוסים ברגליים וקושי רציני ללכת בעקבות כך, כעיקרון צריך להפסיק את הטיפול? איך אפשר למנוע את התופעה אני סה"כ לוקח מינון מאוד נמוך של 0.5 מ"ג, הבנתי שאפשר לקחת דקינט? אם אמשיך עם הטיפול המצב ישתפר או יגבר עוד יותר? עד כמה התופעה הנ"ל נדירה/נפוצה בריספרדל?

ריספרדל יכול לגרום לתופעות של נוקשות שרירים, רעד והאטה. בד"כ במינונים גבוהים מ0.5 מ"ג. לעיתים ישנם מטופלים עם רגישות יתר, שיכולים לפתח התמונה גם במינונים נמוכים. אפשרות אחת היא להשתמש בתכשיר נגד תופעות לואי שכאלה כמו דקינט, או להחילף לתרופה אחרת כמו סרוקאל, תלוי מהי האבחנה שהובילה למתן התכשיר מלכתחילה

30/06/2016 | 09:11 | מאת: תותי פרוטי

מנהל פורום דיכאון וכאב