סימבלתה או ויאפקס ומרוניל?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

12/06/2016 | 23:33 | מאת: יניב

ד"ר רציתי להבין ולשאול על מה עובד הסימבלתה ועל מה עובד ויאפקס ואם זה גם בשילוב של מרוניל(אפקסור ומרוניל)? יש הבדלים בין סימבלתה לבין ויאפקס ומרוניל ביחד מבחינת לאיזו משפחה התרופות שייכות ועל איזה מוליכים עצביים הם עובדים, כעיקרון אני לוקח ויאפקס ומרוניל יחד ושוקל לעבור לסימבלתה רק שהמחיר היקר וזה שלא בטוח שהיא תשפיע גורמים לי זמנית להתנגד לתרופה כי יכול להיות מאוד שמרוניל יחד עם ויאפקס זה דומה מאוד ואין צורך לעבור לסימבלתה?אשמח לשמוע את דעתך בעניין?

שלום איני רואה את ההגיון בשילוב של סימבלטה או אפקסור למרוניל. כעיקרון סימבלטה ואפקסור דומים מבחינת ההשפעה על מתווכים עצביים: סרוטונין ואפינפרין. אנפרניל הינה תרופה שמשפיעה על אותם מתווכים עם יתרון להשפעה סרוטונינרגית הייתי ממליץ על רויזיה כוללת עם הפסיכיאטר המטפל למציאת שילוב מתאים

מנהל פורום דיכאון וכאב