טיפול בנזעי חשמל

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

20/08/2014 | 19:37 | מאת: מיכל

שלום ד"ר ערד קודש, יש לי ידיד שסובל מדיכאון מאוד קשה מגיל ילדות (כיום הוא בן 30+). הוא ניסה בשנות העשרים שלו הרבה תרופות,הלך לכמה וכמה פסיכיאטרים ושום כדור לא השפיע עליו. הוא התייאש והפסיק עם הכדורים. במהלך החצי שנה האחרונה הוא מנסה שוב לקחת כדורים (ע"י פסיכיאטרית) בתקווה שהפעם הם ישפיעו. לצערנו הם לא משפיעים גם הפעם. חשבנו על אפשרות של טיפול ב ECT בתקווה שמשם תבוא הישועה. האם קופ"ח מקשה על החולים לקבל טיפול זה? מה ניתן לעשות כדי לקבל הרשאה לעבור טיפול זה? כמו כן,מה הסיכונים של ECT? תודה רבה לך! ערב טוב, מיכל

שלום מכל. טיפול בניזעי חשמל הינו טיפול יעיל ולמרות השם הנורא שהוא קיבל בעיקבות סרטים כמו קן הקוקיה, מדובר בטיפול בטוח עם תופעות לוואי מעטות. יחד עם זאת מדובר בטיפול המצריך הרדמה, אם כי מאוד קצרה. כיום, לצערי, אין טיפולים בניזעי חשמל מרפאתיים ומדובר בטיפול שניתן במיסגרת בתי החולים הפסיכיאטריים. קופות החולים אינן מעקבות דבר, שכן עדין עד יולי 2015 אחריות בריאות הנפש היא של המדינה. על מנת לבדוק אפשרות לטיפול שכזה יש לפנות למרפאת חוץ של אחד מבתי החולים הפסיכיאטריים באיזור מגוריו.

מנהל פורום דיכאון וכאב