דכאון ומעי רגיז

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

28/06/2014 | 02:32 | מאת: יואב

שלום אני השתחררתי מהצבא לפני כמה חודשים אחרי תקופה לא קלה בא חליתי בתסמונת המעי הרגיז והצבא לא לקח אותי ברצינות והגעתי למצב של דיכון והרגשה של חוסר אונים. לאחר שהשתחררתי הרגשתי הרבה יותר טוב מבחינה נפשית אבל הבעיה שנוצרה היא שפיתחתי סוג של חרדה כזאת מכיוון שכל פעם שיצאתי מהבית ליציאה עם חברים או כל מקום אחר פתאום הייתי חייב ללכת לשירותים כי הרגשתי שאם לא אני אעשה את צרכיי במקום. ואז כשהייתי בבית הכל היה בסדר הרגשתי מעולה אבל חמש דקות אחרי שיצאתי מהבית ישר כאבה לי הבטן והייתי חייב לשירותים. אני מטופל אצל פסיכולוג כי אני מבין שהבעיה היא נפשית והוא טען שיש מרכיב של דכאון אצלי השאלה שלי היא האם יש עוד כמוני שמגיבים ככה? אני לא עובד כי אני מפחד שיברח לי האם זה מקרה שטיפול שיחתי יעזור לו או צריך טיפול תרופתי. ? תודה

שלום יואב. לאור ההשפעה של ההפרעה על תיפקודך היומיומי, נידרשת התערבות מהירה. ממליץ שילוב של טיפול תרופתי ושיחות

18/08/2014 | 14:11 | מאת: t

כי זה באמת קורה לאנשים עם מעי רגיז. קרא על זה באינטרנט. עליך להרפא מבעיית המעי הרגיז ואז הפחדים יחלפו. ברור שיש לך חרדה כשאתה יוצא, כי אתה לא יודע אם יהיו לך שירותים כשתצטרך אותם. קרא באינטרנט על פתרונות טבעיים למעי רגיז (סוגי מזון שעוזרים). דבר שמאוד יכול לעזור זה פרוביוטיקה באיכות מאוד גבוהה. קרא על הקשר בין אנטיביוטיקה ומעי רגיז. שינוי תזונה יכול מאוד לעזור, כדאי לערוך יומן אכילה כדי לגלות איזה מזונות משפיעים לטובה ואיזה לא.

מנהל פורום דיכאון וכאב