יותר מדי אהבה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

02/02/2014 | 21:52 | מאת: אביב

שלום, רציתי לקבל ייעוץ בעיניין היחסים שלי ושל הוריי. אני בן 24, ילד יחיד למשפחה נורמטיבית, אנחנו גרים שלושתנו באותה דירה, לכל אחד העיסוקים שלו, אך יש לי בעיה שאני מרגיש שהם מרעיפים עליי יותר מדי אהבה, זה בא לידי ביטוי בכך שאני שואל שאלה פשוטה (אם יש אוכל במקרר לדוג') וישר מקבל מענה+עזרה בלי שביקשתי. זה גורם לי להרגיש מתוסכל,יש לי חשש שההתנהגות בבית תשפיע על ההתנהגות מחוץ לבית בכך שאהיה תלותי באנשים אחרים. אני מודע לבעיה וזה מבחינתי משמעותי מאוד, אך עדיין הייתי שמח לקבל מענה מאיש מקצוע לגבי ייעוץ,כיוון,משהו. חשוב לציין שאני מטופל אצל פסיכולוג במשך שנתיים ואני חש התקדמות משמעותית. עדיין הייתי רוצה לשמוע דעה אובייקטיבית מבחוץ. תודה מראש:)

לא ברורה לי מה שאלתך. אתה נמצא בנקודת זמן שבו עולה השאלה האם אופן התקשורת המשפחתית תשפיע על עתידך? באם אתה חש שלאורך השנים מנעו מממך להתמודד עם אתגרים ואתה חושש לדלדול של כלי התמודדות, מציע שתשקול הערכה פסיכולוגית ראשונית לבדיקה מעמיקה של הנושא

מנהל פורום דיכאון וכאב