הפרעת דה-פרסונליזציה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

03/11/2013 | 23:51 | מאת: ניב

שלום , שמי ניב אני בן 18 ואני רוצה לשתף משהו שאני חווה כבר שנה . אני עברתי מלפני שנתיים תקופת לחץ וחרדה עצומה, משום מקום זה בא לי. פתאום היו לי מחשבות וחרדות, התקפי חרדה במקומות לא שגרתיים כמו מסעדה, בבית, לפני השינה, דבר שלא היה לי בעבר. זה התבטא בטיקים בפנים, זרמים בכל הגוף, דופק מואץ, הרגשה של עילפון, וכו'. אחרי כמעט חודש שחוויתי יום יום התקף חרדה, עברתי טיפול סיני שהחזיר לי את שלוות החיים, או שלא ? מיד אחרי הטיפול הרגשתי כמו "נתק" מהעולם, כאילו אני צופה מהצד, חוסר תחושה פיזית בגוף, כאילו אני עוד דקה מתעלף, מרגיש כמו רובוט שהולך, פחות שמח וכבר אין לי תחושה .. קראתי קצת והבנתי שיש לי הפרעת דה-פרסונליזציה, והתסמינים שקראתי היו בול עליי. ואני ממש מדוכא מזה, זה הורס לי את שמחת החיים, הראש שלי כל הזמן בהתעסקויות שאני מפחד מרוב חוסר תחושה להתעלף, או שאולי יש לי מחלה .. למרות שבבדיקות הכל היה תקין. אני רוצה עזרה ומתחנן כבר שההפרעה הזאת תעזוב אותי .. מה עושים ? :(

הי ניב.אתה מתאר תסמינים המתאימים להפרעת חרדה. הפרעה שכיחה שניתנת לטיפול בצורה יעילה. מציע לך לפנות לרופא המשפחה ולתאר בצורה מפורטת את תחושותיך. סבירות גבוהה שהוא ימליץ על טיפול תרופתי יעיל שיצריך ממך התמדה את "ישחרר" אותך משפע התחושות המטרידות מהן אתה סובל. בכל מקרה הייתי ממליץ גם על טיפול פסיכולוגי על מנת להבין את פשר הופעת התסמינים בעת הזו ועל מנת לסגל דרכי התמודדות עם גורמי דחק שיתכן ומשפיעים עליך. בהצלחה

מנהל פורום דיכאון וכאב