למה נותנים תרופות מעוררות כטיפול בחרדה?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

23/04/2020 | 13:57 | מאת: שואל

שלום ד"ר קודש.מדוע נותנים למטופלים שסובלים מחרדה תרופות SNRI שבעצם מגבירות את פעילות מערכת האדרנלין שהוא עצמו מעורר והרי מגביר חרדה!!!תוכל להסביר בבקשה?זה מאוד לא מסתדר עם ההגיון.

שאלה מצויינת. הפרעת חרדה מקורה הביולוגי הוא בחוסר וויסות של המערכת הסרוטונינרגית והנוראדרנרגית. תרופות ממשפחת הSSRIS ו SNRIS מאפשרות החסרת הוויסות לא בגלל ההשפעה המיידית שלהם בהעלאת הסרוטונין והנוראדרנלין אלא בהשפעה מאוחדת יותר שמאפשרת החזרת הוויסות של המערכת.

מנהל פורום דיכאון וכאב