רסיטל VS וייפקס-השפעות על סרטונין

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

31/03/2020 | 23:44 | מאת: עופר

דר' ערב טוב,רסיטל 40 עובד "חזק יותר" על סרטונין מאשר רסיטל 20 מ"ג. האם וייפקס 225 מ"ג עובד "חזק יותר" על הסרטונין מאשר במינון 150 מ"ג או שהתרופה הזו מתנהגת שונה,כלומר במינון 150 מ"ג משפיעה בעיקר על סרטונין ובמינון 225 מ"ג משפיעה פחות על סרטונין ויותר על אדרנלין ולכן מינונים גבוהים של התרופה לא מתאימים לטיפול בחרדות אלא יותר בדיכאון שדורש תוספת אדרנלין/מרץ?

מינון התרופה אינו קשור לפעילות יתר על מערכת הסרוטונין אלא במהירות הפירוק של התרופה ע"י הכבד. פירוק מוגבר מחייב מינונים גבוהים יותר. רסיטל/סרטרלנין/לוסטרל היא תרפה שעבודת על הצמערכת הסרוטונינרגית באופן כמעט בלעדי בכוד שויאפקס עובד על שני מנגנונים הסרוטונינרגי ונוראדרנרגי. שני התכשירים הם נוגדי חרדה ודיכאון

מנהל פורום דיכאון וכאב