לקיחת 2 תרופות ביחד קלונקס ואפקסור 75 XR

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

06/11/2019 | 21:03 | מאת: בת של עדינה

הי, שואלת עבור אמי, בת 67 , לקחה עד היום כבר 3 שנים תרופת CLONEX. 2 כדורים ביום. לקחה אותם תקופה ממושכת. לאחר שהרגישה שיפור בקיץ, החליטה על דעת עצמה להוריד במינון של הקלונקס ולכן, בתקופה כיום לוקחת רק חצי כדור 3 פעמים ביום. לאחרונה היות והיא לא במצב נפשי טוב מתלבטת אם להוסיף עוד חצי כדור כפי שלקחה בתקופה שהיה שיפור? בנוסף, התחילה לאחרונה להרגיש כאבי ראש שכנראה מגיעים מהצוואר והגב שסובלת מהם ובנוסף מחלת פיברומיאלגיה, רופא משפחה נתן לה אפקסור 75 XR פעם ביום בלילה , היא לוקחת כבר כמה לילות ומרגישה כל היום ישנונית. רופא המשפחה אינו יודע אם כדאי לקחת את 2 התרופות ביחד, האם זה בסדר או שיכול לגרום לתופעות לוואי מסוכנות? תודה בת של עדינה

לא מומלץ להתבסס בטיפול על קלונקס. הקלונקס נועד לטיפול לתקופה קצרה. הורדת המינון היא מצויינת וכדאי לשקול להמשיך בהפחתת המינון. במקביל יש לשקול התאמת מינון האפקסור. בכל מקרה כדאי לקחת את אהפקסור בבוקר ולא בערב.

07/11/2019 | 13:52 | מאת: בת של עדינה

תודה על המענה המהיר, היא לוקחת את האפקסור בערב כי מאוד מרדים אותה....

07/11/2019 | 18:15 | מאת: הבת של עדינה

שאלה אחרונה , אמי עידכנה אותי שגם קיבלה לפני שבועיים מרופא המשפחה עבור מחלת פיברומיאלגיה שלה את התרופה PREGABALIN ולוקחת בערב וגורם לה להירדמות , רופא המשפחה לא ידע לייעץ לה אם זה בסדר לקחת יחד עם התרופות אפקסור הקלונקס .... האם זה בסדר? תודה מראש על הכל

מנהל פורום דיכאון וכאב