הפרת איזון רסיטל 40 מ"ג

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

01/10/2019 | 22:08 | מאת: שחר

שלום ד"ר ערד קודש,אני סובל מחרדות ומטופל די בהצלחה ברסיטל 40 מ"ג. אני שותה כל יום בעבודה 4 כוסות קפה שחור בכל יום ומאוזן עם החרדות. בחודשים האחרונים היה לי קושי להרדם בלילה והחלטתי לפני חודש "לקצץ" במחצית הכמות של הקפה ואני שותה רק 2 כוסות במקום 4 הכוסות להן הגוף היה רגיל. מספר ימים לאחר מכן ועד כה,אז אני מרגיש תחושות של התגברות משמעותית בחרדה ודיכדוך. לדעתך התחושות נובעות וקשורות להפחתת הצריכה של הקפה?כמה זמן ניתן לייחס לתופעות אלו כתופעות "גמילה" שהרי קפאין ידוע כחומר ממכר... אשמח מאוד לתשובתך. בברכת שנה טובה וחג שמח!

שלום שחר.לא הייתי מייחס את המצב להפסקת הקפה. הפרעת השינה שהקדימה את הפסקת הקפה מרמזת על שינוי מסויים באיזון. נראה שיש מקום לבצע הערכה מחודשת ולבצע התאמת מינון או לזהות את גורם הסטרס, אם יש כזה

מנהל פורום דיכאון וכאב