כדורי הרגעה לשינה רצופה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

01/02/2019 | 08:04 | מאת: רונית

שלום רב, אני ישנה מזה כשנה וחצי כל לילה עם חצי כדור הרגעה מסוג וואבן או לוריוואן. אני בת 50 ובריאה. החצי כדור מקנה לי שינה טובה ולמחרת היום אייני עייפה ומתפקדת טוב. האם יש בכך איזה סיכון? האם ניתן להמשיך וליטול את החצי כדור מדי ערב? תודה !

ככלל איני מצדד בתרופות שינה בעיקר לא בגיל המבוגר, עקב הגברת הסיכון לנפילות ו פגיעה קוגניטיבית. מעבר לכך יש סכנה להסתגלות וצורך בהעלאת מינונים עם הזמן. הפרעות שינה לרוב הינן סימפטום למשהו אחר ויש לבררו ולתת לו מענה.

מנהל פורום דיכאון וכאב