הסבר על התרופה VIEPAX XR

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

13/01/2019 | 20:22 | מאת: לירוי

שלום דר'.תוכל להסביר קצת לגבי VIEPAX XR ? משווק בקופות בחולים בשתי מינונים: 75 מ"ג ו-150 מ"ג לטיפול בדיכאון וחרדות. האם במינונים אלו הוא בעצם אותו דבר כמו SSRI כלומר עיקר פעילותו במינונים האלו הוא על הסירוטונין ואילו הפעולה המשמעותית על הנוראדרנלין היא ממינון 225 מ"ג ומעלה? רב תודות.

התרופה היא רחבת טוווח מעצם השפעתה על שני מתווכים עיצביים נוראפינפרין וסרוטונין. המינון הממוצע האפקטיבי הוא 150- 225 מ"ג

מנהל פורום דיכאון וכאב