כיצד מפחיתים קלונקס 2 מ"ג

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/12/2018 | 08:30 | מאת: אביעד

שלום. אני לוקח קבוע בלילה קלונקס 2 מ"ג כבר שש שנים כחלק מטיפול בחרדה ודיכאון. הכדור ממש עושה אותי כבד בעבודה, תפוקת העבודה יורדת מאוד וגם התפקוד בבית. אני מקפיד לישון 8 שעות בלילה אבל לא ממש עוזר... איך אפשר באופן כללי לרדת מעט במינון ל- 1.5 מ"ג מבלי לחוות התגברות חרדה? איך באופן כללי עושים זאת?

ביסוס הטיפול בחרדה על קלונקס הוא בעייתי עקב הסכה לתלות והיותו תכשיר סימפטומטי שאינו מונע חרדה. חשוב להתחיל טיפול בנוגדי חרדה לפני הפחתת המינון לאחר מכן ניתן לרדת ברבעי מיליגרם (חצי כדור של 0.5 מ"ג 9באופן הדרגתי עד להפסקתו המוחלטת. כמובן תחת פיקוח המטפל

30/12/2018 | 22:25 | מאת: אביעד

האם כאשר אדם נמצא במצב של חרדות אסור להוריד מינון קלונקס אלא רק אחרי שנוגד החרדה (כמו ציפרלקס/ויפאקס)מתחיל לעבוד? האם כאשר מורידים קלונקס במדרגות של רבע מיליגרם כל שבועיים מ-2 מ"ג ל-1 מ"ג צפויה התגברות עזה בחרדה לתקופה של כשבועיים-שלושה היות ומדובר בכדור ממכר מאוד?תודה ד"ר.

מנהל פורום דיכאון וכאב