ציפרלקס- שאלה על מינון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

06/06/2018 | 17:52 | מאת: משה

שלום, אני לוקח 10 מ"ג ציפרלקס כל יום כבר 8 חודשים. רופא המשפחה אמר לי להתחיל להוריד את המינון, עד שאגיע למצב שבו אקח כדור אחד לשבוע. הרוקחת אמרה לי שרוב האנשים לוקחים ציפרלקס במשך שנה ורק אז מורידים את המינון. אני מתלבט למי להקשיב, אני נוטה להקשיב לרוקחת... הכדור הזה ממש פתר לי את בעית הדיכאון והחרדה שהייתה לי, אחרי שניסיתי טיפולים פסיכולוגיים ללא כדורים, והם לא פתרו את הבעיה. אני ממש לא רוצה לחזור למצב שהייתי בו... לפי ההבנה והניסיון שלך מה לדעתך עליי לעשות? אני בן 30 ואין לי בעיות בריאותיות נוספות אודה לעזרתך...

משך הטיפול נקבע על סמך מספר גורמים: משך ההפרעה (דיכאון), חומרתו, האם מדובר בגל דיכאוני ראשון או חוזר. בכל מקרה ההמלצה לטיפול בגל ראשון בהינתן שמשכו לא הי מאוד ארוך או מסובך הוא לפחות חצי שנה. בד"כ ההמלצה היא לפחות שנה וגם אז ניתן לשקול באם להפסיק או לא, בהתאם לנסיבות

מנהל פורום דיכאון וכאב