לקיחת אטנד לקשב וריכוז ללא מרשם

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/05/2018 | 15:01 | מאת: רותם גלבוע

שלום ד"ר.ר ציתי להתייעץ לגבי אטנד. אני סוטדנטית בת 24 בדרך כלל לוקחת קונצרטה 36 MG ולאחרונה שמעתי על אטנד בתור תרופה שמשפרת את הביצועים ועושה פלאים (גם מחבריי הסטודנטים) ,אחד החברים שלי הביא לי שני כדורים לניסיון ואמר לי לקחת כל פעם רבע בלבד.שהבנתי שהכדור נורא חזק ורציתי לשאול ,אם אין לי מרשם לכדור הזה ואני נוטלת אותו פעם או פעמיים בתקופת מבחנים ,האם זה יכול להשפיע לרעה או לעשות נזק כלשהו?.חשוב לציין שיש לי אבחון לקשב וריכוז אבל תמיד נטלתי רק רטלין ולאחרונה קונצטרה.אשמח לדעתך :)

שלום רותם. אטנט היא תרופה ממשפחת האמפטמינים בעוד שרלטין וקונצרטה הן תכשירים המבוססים על מתיל פנדיט. מדובר בתכשירים שעובדים על מנגנונים דומים וניתנים להפרעת קשב וריכוז. בכל מקרה מדובר בתרופה שחייבת להנתן ע"י רופא תוך פיקוח ומעקב כולל בחינת המינון המתאים לצרכיך

מנהל פורום דיכאון וכאב