סימבלטה דכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

15/05/2018 | 15:19 | מאת: דנה

שלום התחלתי טיפול בסימבלטה. כרגע 5 ימים על 30 מג. ביום הראשון היתה לי בחילה אבל מיד קניתי כדורי קונטרולוק נגד רגישות בקביה וזה עזר פלאים (אתם חייבים להמליץ למטופלים שלכם לקחת נוגדי חומציות כמו קונטרולוק, לי במקרה יש אולקוס ככה שאני מכירה את התחום, אבל זה הציל אותי מבחילות קשות שהיו לי ביום הראשון). מלבד זה עייפות גדולה, והתנפחות של הבטן והחזה _(ממש כמו הורמונים). שאלתי היא- מתי אפשר להעלות מינון? האם התופעה של התנפחות הבטן והחזה אמורה לחלוף וממה היא נובעת (זה בוודאות מהסימבלטה, לא היה לי דבר כזה מעולם). ושאלה אחרונה- לגבי מנגנון ההשמנה מהתרופות האלה. האם זה בגלל תאבון גדול או חילוף חומרים איטי? כי היה לי תאבון מטורף ביומיים הראשונים וזה התאזן. השאלה אם זה משהו בלתי נשלט כמו חילוף חומרים איטי ואז לא משנה מה אני אוכלת זה ל א יירד? תודה

רוב התרופות נוגדות הדיכאון וןהחרה יכולים להוביל להגברת התאבון ומשנית להוביל לעליה במישקל. תופעות לוואי ביטניות צפויות בימים עד שבועות של תחילת הטיפול. בשלב זה הייתי ממתין ולא מעלה במינון. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המלווה לגבי הצורך בהעלאת המינון

מנהל פורום דיכאון וכאב