סרקוול לטיפול בחרדה -שאלה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

23/01/2018 | 19:36 | מאת: מאי

שלום רב הפסיכיאטר רשם לי סרקוול 1/4 כדור לטיפול בחרדה. ראיתי שזה כדור אנטי פסיכוטי. האם כדור זה ניתן גם לחרדה? האם לוקחים אותו באופן נקודתי או ברצף? כיצד הוא משפיע? האם הוא מרגיע כמו כדור הרגעה או גורם לישנוניות? תודה

קשה לענות ללא פרטים נוספים. לסרוקאל מינונים רבים כך שלא ברור מהו מינון הטיפול שניתן. סרוקאל הוא אכן תרופה אנטיפסיכוטית אולם ההתוויה התרחבה עם הזמן והוא ניתן גם במצבי דיכאון או בחרדה בעוצמה ניכרת. אין מדובר בתרופת הרגעה כך ששימוש ספורדי בד"כ אינו יעיל אלא טיפול ממושך

24/01/2018 | 14:10 | מאת: מאי

מדובר על סרקוול 25 מ"ג.

כלומר רבע כדור של 25 מ"ג? מדובר במינון קטן ביותר שלא ברור האם ניתן לשם העלאתו בהמשך או שמא כוונה היתה להשתמש בו במקום תכשיר הרגעתי אחר. בכל מקרה כדאי לפנות בשאלות אלה לרופא שרשם את המירשם

מנהל פורום דיכאון וכאב