תרופות ממשפחת MAO לדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/03/2017 | 17:47 | מאת: לירון

היי מתי עושים שימוש בתרופות ממשפחת MAO כלומר תרופות מהדורות הישנים ביותר? אני סובלת מדיכאון עמיד ומיציתי המון תרופות מכל המשפחות ולא הרגשתי הטבה או שיפור ואני מתפלאת שלא מציעים לי את התרופות מהמשפחה הנ"ל, רציתי לשאול למה לא ממהרים במקרה שלי לתת הזמדנות גם לתרופות יותר ישנות, ברור לי שיש יותר תופעות לוואי אבל מצד שני יש תופעות לוואי אחרות כלומר הסבל שלי הוא תופעת לוואי, מתי הולכים לתרופות מהמשפחה הזאת ובאיזה מצבים עושים בהם שימוש?

היעילות של התרופות הישנות דומה לאילה של התרופות החדשות. יחד עם זה קשה לנבא תמיד השפעה של התרופה ברמת הפרט. במצבים של דיכאון עמיד יש מקום לחזור לתרופות ישנות שלא נוסו בעבר או לשלב תכשירים כולל תרופות נוגדות פסיכוזה במינונים נמוכים

מנהל פורום דיכאון וכאב