שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

22/02/2010 | 11:37 | מאת: שלמה א

שלום. - האם קיימת תרופה/פיתרון לשחיקת סחוס ? - האם הטיפול בשיטת CRT - Cell Regeneration Therapy הינו יעיל ? - האם הטיפול בשיטת MBST הינו יעיל ? - האם נעלי IWALK או נעלי MBT יכולות לשפר את המצב ולא לגרום להחמרה ? בכבוד רב, שלמה א.

שלמה שלום שאלת שאלות קשות. אין היום פתרון טוב לשיקום משטחים גדולים של סחוס. בפגיעות מקומיות בסחוס לרוב כתוצאה מפציעה או ממחלות מאוד ספציפיות ניתן להשתיל סחוס שנלקח ממפרק אחר. עיקר הבעייה היא לשחזר את המבנה התלת מימדי של הסחוס דבר שאינו דומה לסתם גדילה של תאי סחוס. עובדים על זה אבל זה עוד לא כאן. בינתיים אל החלל הזה, הכל כך נדרש נכנסים הרבה שחקנים המבטיחים פתרונות שהם לרוב מאוד חלקיים. שימוש במגנטים פופולרי מזה מאות שנים והיום קיבל צורה חדשה בעזרת מכשיר MRI. למיטב ידיעתי אין על כך מידע מבוסס. לבטח תמצא אנשים שיעידו על תועלת שהפיקו. לגבי הנעליים שהזכרת- יש מספר טכניקות שכולן מבוססות על הליכה על משטחים לא יציבים שמטרתם לחזק את השרירים העוטפים את הברכיים ולהפחית את כאב בצורה זו. ישנם מחקים המדגימים הפחתה של עומסים בברך ושל שיפור בכאב. הבעייה העיקרית היא עלויות. איני רואה נזק בסוג כזה של פיזוטרפיה. צריך לתת לזה כחושיים שלשה של ניסון לפני שמסיקים מסקנה כי מדובר למעשה באימון. לגיטימי (על אף שאינו פופולרי) להשתמש בתכשירים נגד כאב. יש כאלה שניתן להשתמש בהם באופו בטוח לאורך זמן. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים